Substantiële Substanties

In collaboration with

Bastiaan van Weelden - Fleur Stoltenborgh - Robin Meyer - Danielle Hoogendoorn - Sander van Noort

*SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION*

Art Room MINA presenteert met trots de groepsexpositie ‘SUBSTANTIËLE SUBSTANTIES’. Een drie weken durende expositie aan de Weteringschans met nieuwe werken van:

Bastiaan van Weelden, Fleur Stoltenborgh, Robin Meyer, Danielle Hoogendoorn en Sander van Noort

Schilderkunst is een rekbaar begrip. Zo kan een schilderij door zijn plaatsing in de ruimte opeens een ruimtelijk werk worden, en een paneel met bakstenen een schilderij.

Wat de kunstenaars in deze expositie gemeen hebben is hun vrije interpretatie van het begrip schilderkunst. Zo bestaan de schilderijen van Robin Meyer uit een paar kwaststreken, waarin hij ogenschijnlijk moeiteloos met verf een impressie op het doek achterlaat. Sander van Noort plaatst de egocentrische, platte mensen van deze tijd op een voetstuk. Een beeld dat wordt uitgelicht naast een geromantiseerd beeld van oude culturen en beschavingen. Met banaliteit en humor tart ook Danielle Hoogendoorn de bestaande conventies.

Door te spelen met materiaal en vorm wekt de kunstenaar een materiële illusie. De werken van Fleur Stoltenborgh en Bastiaan van Weelden lijken in de eerste instantie zacht en aaibaar, maar blijken bij nader inzien van massief beton te zijn. Zo wordt de kijker geacht zijn perceptie van het voor de hand liggende bij te stellen.

De kunstenaars in deze groepsexpositie zijn niet bang om hun medium uit de originele, formele context van schilderkunst te halen of om te zetten naar hun eigen perceptie. Hierdoor komt de focus te liggen op het materiële de impressie van de ‘geschilderde’ substanties.

Kom langs!

MINA

Substantial Substances is te zien tot 6 juli 2019

///

Art Room MINA is proud to present the group show Substantial Substances featuring new works of:

Bastiaan van Weelden, Fleur Stoltenborgh, Robin Meyer, Danielle Hoogendoorn en Sander van Noort

Substantial Substances is a group show where these five artists explore the meaning of a painting and what it can be. By the use of different materials these five artists show us their free interpretation of this medium.

Come by and have a look!

MINA

Substantial Substances is on view until July 6th 2019

IMG_2070
IMG_2146
  • Weteringschans 69, 1017 RX Amsterdam
  • +31 6 15 890 292
  • info@artroommina.nl