Album Release Party: De Garde - Jong

In collaboration with

De Garde

Album Release Party: De Garde – Jong (Debut Album)

Come join us for the listening party and have a look at De Garde exhibition powered by us, Art Room MINA.
This Friday January 25th
Starting at 6PM – till 10PM
FREE ENTRY

De Garde – Jong

Wat twee jaar geleden begon als een groepje Amsterdamse jongens die door het microfoontje van hun iphone-oortjes rapten over dingen die mijlenver weg stonden van hun eigen werkelijkheid, resulteert deze week in het album; Jong.

De titel Jong staat symbool voor de evolutie die de groep doormaakt. De naam De Jonge Garde was oorspronkelijk hun bijnaam, die ze van hun oudere broers opgespeld kregen als de jongste generatie binnen een vriendengroep die voornamelijk bestaat uit verschillende families waarvan alle broers bevriend zijn met elkaar. Een naam die ze om deze reden koesteren. Maar binnen de muziekwereld wordt misschien tegenwoordig wel erg veel met het predikaat ‘jong’ (young, yung, lil, etc) gesmeten. Want zijn ze eigenlijk nog wel zo jong?

Met het album Jong nemen ze afscheid van het predikaat ‘jong’ in hun naam en gaan ze officieel verder met de naam: ‘De Garde’. Een naam die ze nog steeds koesteren op dezelfde manier en om dezelfde reden als hierboven genoemd, maar ook een meer tijdloze naam met het oog op de toekomst. De titel Jong staat daarbij symbool voor de periode in hun leven tijdens het maken van het album en dat hoor je terug wanneer je ernaar luistert.

Een aspect van muziek maken in een vier-koppige formatie is een brede range in muzieksmaken. Voorkeuren voor verschillende soorten muziek en invloeden zijn dan ook terug te horen op het album. Jong is een verzameling nummers die de luisteraar meeneemt door verschillende genres in muziek, allemaal vanuit onze eigen visie benaderd. Dit varieert van invloeden van Chicago House op Polly en de afro-futuristische electro mythe Drexciya op Onderwater, tot de onmiskenbare energie van new wave legende John Maus op Cooking. Het doel was een album te creëren dat met elk nummer een andere vibe prikkelt, en daarmee de aandacht van de luisteraar van begin tot eind vasthoudt.

Op Jong zijn alle vocalen, teksten en producties van leden van De Garde. Ook al het beeldmateriaal in de galerie is van eigen hand.

Play Video
Screenshot 2019-01-30 at 16.07.42
Screenshot 2019-01-30 at 17.13.47
  • Weteringschans 69, 1017 RX Amsterdam
  • +31 6 15 890 292
  • info@artroommina.nl